Riddles and conundrums.

Date December 1959

Riddles.

Elizabeth, Betty an Beth went tae the woods tae herry a bird's nest. There wis three in the nest an each took one, how many were left? Answer: Two. Elizabeth, Betty and Beth are the one name.

Fitch is the lightest city in the world? Answer: Cork.

Fit has the littlest brig in the world? Answer: your nose.

Four an twenty fite coos, stan'in in a byre, an in comes the reid bull an licks them a' ower. Answer: your teeth.

It's as round as a ball an hair all round, an water draps oot. Answer: your eye.

Fit wey does a dog carry a bone in its mouth? Answer: it hasn't got a pocket to put it in.

If there was a big man walkin doon the road, an anither een a little behind him, what time would it be? Answer: a little after one.

Fit's reedichy rodichy, rin by the dyke, keep awa yir clockin hen, I dinna care for yir tyke? Answer: a worm.

Fit's chip chip cherry, a' the men in Kerry canna clum chip chip cherry? Answer: the reek goin up the lum [smoke going up the chimney].

Fit's father, mother, sister an brother, they all lie in one bed an they never touch one another? Answer: the bars of the grate.

Fit is two women an two men lyin in a bed? What animal does it represent? Answer: a cow - four teats and two horns.

What is two women, one man, lyin in bed: how much animals are they? Answer: one cock, two hens and 100 hares (hairs).

Parish - Old Deer

Village/Place - Fetterangus