Life history of Archie MacKechnie.

Ceann-latha 30 July 1970

Cunntais beatha Eàirdsidh MacEachairn.

Thadhail Eric Cregeen air Eàirdsidh MacEachairn ann an Cill Mhic Ó Carmaig faisg air Taigh a' Bhealaich. Bha Eardsaidh na gheamair ach tha e a-nis air a dhreuchd a leigeil dheth. Tha e 73-4 a dh'aois agus b' ann a Diùra a bha e bho thùs. Tha e a' fuireach leis fhèin ann an taigh beag gun dealan no uisge. The e fallain ach gu bheil crith na làmhan. Chaidh dealbh a dhèanamh den àirneis anns an rùm far an robh iad a' bruidhinn. Chan eil Eàirdsidh idir a' dol le tabhartasan bhon Riaghaltas - tha gnothaichean ro fhurasta aig an fheadhainn òga an diugh. Coimeas eadar prìsean bheathaichean an uair sin agus a-nis. Bha còig tasdain deug san t-seachdain na dheagh phàigheadh na òige. Thàinig e a dh'Earra Ghàidheal nuair a bhàsaich athair. B' e geamair a bha annsan cuideachd. Bha Eàirdsidh ag obair do Lord Astor and Henry Lithgow ann an Diùra.

MacKechnie, Archie

Siorrachd - Siorrachd Earra-Ghaidheal