Chaidh Sgitheanach air tìr ann an Ameireaga bho bhàta agus c...

Ceann-latha June 1957

Chaidh Sgitheanach air tìr ann an Ameireaga bho bhàta agus chuir e seachad còrr 's bliadhna an sin.

Bha dithis a' seòladh air bàta Frangach agus cha bu chaomh leotha e; bha iad dona dhaibh. Chaidh iad air tìr ann an Ameireaga agus dh'fhalbh iad. Ghabh iad beannachd le chèile agus chaidh an Sgitheanach tro choille mhòr, chunnartach.

Bha e cha mhòr a' cur thairis leis an acras nuair a chunnaic e bothan. Thàinig cù mòr, ach an uair sin thàinig duine agus thug e a-steach e. Choimhead e às a dhèidh agus dh'innis e dha dè an rathad a ghabhadh e anns a' mhadainn. Thug e dha biadh agus each. Shiubhail e astar latha leis gus an do ràinig e taigh agus an uair sin chaidh an t-each dhachaigh.

Dh'innis e dhan bhoireannach a bh' anns an taigh mar a thachair dha. Bhuineadh ise dhan Eilean Sgitheanach cuideachd agus dh'fhuirich e an sin airson bliadhna co-dhiù. Thill e an uair sin dhachaigh.

Chuala am fiosraiche an sgeulachd bho a mhàthair-chèile agus chuala ise i bho bheul an duine fhèin.

Siorrachd - Cataibh