Bàta às na h-Eileanan Fàrach a rinn long-bhriseadh air ceann...

Ceann-latha August 1968

Bàta às na h-Eileanan Fàrach a rinn long-bhriseadh air ceann a deas Hearmatraigh.

Rinn bàta às na h-Eileanan Fàrach, Am Puritan, long-bhriseadh air ceann a deas Hearmatraigh ann an stoirm anns an t-Samhain 1921 [sic]. Bha am fiosraiche agus triùir iasgairean ghiomach eile à Beàrnaraigh a' togail nan cliabh às dèidh na stoirme nuair a chunnaic iad dithis dhaoine air Cnoc na Combaist air Hearmatraigh. Cha robh Beurla aca. Thug iad a Bheàrnaraigh iad far an do dh'fhuirich iad airson aon oidhche. Cha d' fhuaradh an còrr dhen sgioba a-riamh. Tha mion-chunntas air a thoirt seachad mu na daoine, mun bhàta agus mun chargu.

Notaichean a' Chlàir

The shipwrecking of The Puritan took place on the afternoon of 15 November 1920, and not 1921 as stated by the contributor. The captain of the boat was Hans Pauli Olsen who was killed in the storm, as was his 17-year-old son Jacob.

Paraiste - Na Hearadh

Eilean - Hearmatraigh