Fòrladh Alasdair Bhàin

Ceann-latha March 1965

Geàrr-chunntas

Anns an òran seo tha Alasdair Bàn air fòrladh fhaighinn bhon arm agus thathar ag innse sgeulachd èibhinn mun turas aige air ais dha mhàthair ann an Uibhist a Deas. Tha aige ri dhol gu Steòrnabhagh an toiseach, far a bheil iad ag iarraidh air a' phìob a chluich.

Tha am fiosraiche ag ràdh gun deach an t-òran a sgrìobhadh le Dòmhnall Mac an t-Saoir (Dòmhnall Ruadh Phàislig) mu Alasdair Bàn MacIllFhialain, 's e ag ràdh gur e duine beag tapaidh a bh' ann.

Notaichean a' Chlàir

9 quatrains sung. This song was written by Donald MacIntyre (Dòmhnall Ruadh Phàislig) from South Uist and was not published in the collection of his poetry. Alasdair Boyd, Donald MacIntyre and Alasdair MacLellan were all in the Camerons together and all three were pipers.

MacLellan, Alasdair