Chaidh fear neo-chiontach a chur dhan phrìosan nuair a bha p...

Ceann-latha 17 January 1960

Geàrr-chunntas

Chaidh fear neo-chiontach a chur dhan phrìosan nuair a bha pàiste aig nighean Mhic 'ic Ailein nach robh pòsta.

Bha pàiste aig nighean Mhic 'ic Ailean agus i glè òg. Chaidh fear a chuir dhan phrìosan airson seo agus e neo-chiontach. Le cuideachadh bho dhaoine eile, fhuair e a-mach às a' phrìosan. Chaidh e gu taigh 'caraid' a dh'iarraidh bàta airson a thoirt gu tìr-mòr. Rinn 'a charaid' toll sa bhàta airson nach fhaigheadh e a chleachdadh agus chaidh e gu Mac 'ic Ailein airson innse gun d' fhuair e a-mach às a phriosan. Thuig am prìosanach dè bha a' tachairt, chaidh e às a dhèidh agus mharbh e e. Chàraich e toll a' bhàta agus chaidh e leis gu Cnòideart far an d' fhuair e obair aig tuathanach. Chaidh caraid dhan tuathanach gu Mac 'ic Ailein a dh'fhaighinn a-mach cò athair ceart a' phàiste. B' fheudar do Mhac 'ic Ailein sin innse. Chaidh an duine neo-chiontach a shaoradh agus thill e air ais a dh'Uibhist.