Na Dòmhnallaich Gur Ainmeil Iad

Fiosraichean
Ceann-latha September 1969

Geàrr-chunntas

Ceathramhan mu dheidhinn duine a chaill an t-iasgachd ag aiseag eich a-null a dh'Uibhist. Tha am fiosraiche ag ràdh gun deach na ceathramhan seo a dhèanamh leis a bhàrd nuair a bha e a' toirt beathach-eich a-null a dh'Ubhist agus chaill e an t-iasgachd. Tha am bàrd ag ràdh gun do chaill e "a chuid" le bhith a' dèanamh seo 's gun d' fhuair a h-uile duine eile an cuid fhèin ann an stòras. Tha e a' toirt tuairisgeul èibhinn dhuinn dhen each ga shlaodadh chun an t-sabhail 's mar a bha an duine a cheannaich an each a' toirt beannachd dha airson a thoirt sàbhailte a-null.

Notaichean a' Chlàir

16 lines recited. Lines composed by Hector Mackinnon when he loses an afternoon's fishing ferrying a horse across to North Uist. This only a fragment.

Paraiste - Na Hearadh

Eilean - Beàrnaraigh