Fhir a Dhìreas am Bealach

Ceann-latha January 1956

Geàrr-chunntas

Òran gaoil neo-dhìolta. Tha caileag ag iarraidh air fear a bhios a dìreadh a' bhealaich an naidheachd seo a thoirt chun an fhir air a bheil i ann an trom ghaol, agus a tha air tè eile a ghabhail na h-àite. Nam faiceadh i e ri tighinn air ais, dh'èireadh a cridhe agus, gach gaoisnean tha liath na ceann, dh'fhàsadh iad buidhe mar dhìthean am bruach nan allt. Tha i a' ràdh gu bheil fhios aice gur ann o chionn 's gu bheil tochradh nas motha aig a' chailin eile a ghabh e rithe, ach cha toireadh i a misneachd, a gliocas is grinneas a làimh air cuaile chrodh ballach is cailin gun iùl na ceann.

Notaichean a' Chlàir

3 verses with refrain between each verse. There is further text for this song in other sources and it is sometimes known as 'Thig Trì Nithean gun Iarraidh'.

Òran