Aonghas Dubh an Fhithich agus an togsaid uisge-bheatha.

Ceann-latha June 1964

Bha fear à Bràgar air an robh Aonghas Dubh an Fhithich. Latha dhe na làithean, 's e ag iasgach còmhla ri feadhainn eile, fhuair iad lorg air togsaid le mu 50 galan de dh'uisge-beatha innte. A bharrachd air a seo, bha fitheach an sàs san lìon bheag. Cha robh iad cinnteach am b' urrainn dhaibh earbsa a chur sna mnathan aca, is mar sin, thug Aonghas Dubh am fitheach dhachaigh leis, is dhan leabaidh gun tug e. An dèidh trì latha, dh'innis e dha bhean gun do rug e fitheach, ach gun innse dha duine sam bith. Thàinig boireannach air choreigin chun an taigh is dh'innis bean Aonghais dhi mar a thachair. Le seo, dh'innis Aonghas dhan sgioba nach robh math dhaibh innse dha na mnathan mun uisge-bheatha.

Aonghas Dubh an Fhithich

Paraiste - Barabhas