Eisimpleir de shàr bhuachaille ann am Baile Raghnaill, Uibhi...

Ceann-latha October 1976

Eisimpleir de shàr bhuachaille ann am Baile Raghnaill, Uibhist a Tuath.

Bha Somhairle, à Taigh a' Gheàrraidh, na bhuachaille ann am Baile Raghnaill agus bha e ainmeil math air an obair. Nuair a dh'fhàs e sean, cha b' urrainn dha tuilleadh a dhol chun nam fèillean a reic stoc do dh'Fhear Bhaile Raghnaill. Aon turas, nuair a thill Fear Bhaile Raghnaill bho fhèill, dh'fhaighnich e do Shomhairle airson a bheachd air na tairbh a cheannaich e. Dh'aithnich Somhairle gum buineadh fear dhe na tairbh do stoc Bhaile Raghnaill, agus mar sin nach gabhadh e cleachdadh air an tuathanas. Nuair a rinn Fear Bhaile Raghnaill rannsachadh, fhuair e a-mach gur ann do stoc Bhaile Raghnaill a bhuineadh an tarbh. Thug e am fear-reic gu lagh. Fhuair e a chuid airgid air ais agus 300 ginidh de dh'airgead dìolaidh.

Paraiste - Uibhist a Tuath

Eilean - Uibhist a Tuath