Ceann-latha 24 July 1995

Co-chruinneachadh Eadar-nàiseanta an Eòlais Cheiltich a' tachairt ann an Dùn Èideann.

Tha Co-chruinneachadh Eadar-nàiseanta an Eòlais Cheiltich a' tachairt a h-uile ceithir bliadhna, agus am-bliadhna [1995] tha e a' gabhail àite ann an Dùn Èideann. Tha Raghnall MacIlleDhuibh, rùnaire na buidhne, a' toirt seachad barrachd fiosrachaidh air an tachartas seo. Tha e ag innse dè bhios a' tachairt tron t-seachdain, na pàipearan a bhios air an toirt seachad, na dùthchannan às a bheil daoine a' tighinn, agus cho mòr 's a tha eòlas Ceilteach air fàs air feadh an t-saoghail. Tha an t-Ollamh Roibeard Ó Maolalaigh gu bhith an làthair, agus tha e ag innse mun ùidh a th' aige fhèin anns an tachartas seo agus mar a tha e a' faireachdainn nuair a tha tachartas cho mòr seo a' tighinn ri chèile.

Siorrachd - Meadhan Lodainn

Paraiste - Dùn Èideann