Na diofar chosnaidhean aig Mòr Chaimbeul mus do phòs i

Ceann-latha October 1967

Rugadh Mòr Chaimbeul ann an Loch Aoineart ann an Uibhist a Deas agus bha i an sin gus an do thòisich i ga cosnadh aig aois còig no sia bliadhn' deug. Bha i ag obair aon fhoghar ann an Gearraidh Bhailteas agus foghar eile ann an Ormacleit. Ann an Ormacleit, bha i fhèin agus dithis nighean eile a' fuireach anns an àthaidh agus a' toirt am biadh a-steach. Bha i a' toirt a pàigheadh gu lèir dha màthair. Aon turas chùm i not dhi fhèin.

Thairg boireannach à Staoinibrig cosnadh dhi air tìr-mòr. Cha robh i coibhneil ri Mòr air an t-slighe. Thàinig Mòr far na trèana aig stèisean Chlachan an Dìseirt agus chaidh i a dh'obair gu fear MacPhilip. Cha robh e math dhi. Dh'fhuirich i an sin airson sia mìosan agus às dèidh sin bha i ag obair aig duine còir ann an Taigh an Uillt. Bha fiosrachaidhean duilich aice nuair a bha i ag obair do dhuine eile a bha trom air an deoch.

Chaimbeul, Mòr