O Gur e Sinne a Tha air Ar Cràdh

Tiotal a' Chlàir - O Gur e Sinne a Tha air Ar Cràdh
Fiosraichean - Neil MacAskill
Luchd-clàraidh - Iain Peatarsan

Geàrr-chunntas - Tha am fiosraiche ag innse mar a chaidh athair a bhàthadh. Dh'fhàg a bhàta Beàrnaraigh aig deich uairean sa mhadainn le gaoth a tuath. Bha iad a' cur chliabh aig Loch nam Madadh agus chaidh iad air tìr dhan taigh-sheinnse an sin. Thill iad dhan bhàta agus chaidh cuid fon deic. Dh'èirich a' ghaoth agus chaidh am bàta thairis aig Rubha an Fhigheadair. Bha an còignear den sgioba uile càirdeach dha chèile agus tha am fiosraiche gan ainmeachadh. Sgrìobh Anna, piuthar athair an fhiosraiche, òran mun tubaist, a tha air aithris an seo.

Bha ceithir fichead troighean a dh'fhaid ann an eathar athar, le deic. Bha ro-fhaireachdainn aig an fhiosraiche mun tubaist. Air an dearbh latha, chuala e fuaim mar itealan a' dàibheadh anns a' chala.

Seòrsa - Òran, Fiosrachadh

Àireamh a' Chlàir Thùsail - SA1977.99.A1-A3