Bàrdachd Shomhairle MhicGill-Eain: an saoghal nàdarrach.

Tiotal a' Chlàir - Bàrdachd Shomhairle MhicGill-Eain: an saoghal nàdarrach.
Fiosraichean - Somhairle MacGill-Eain
Item Person - MacGill-Eain, Somhairle

Geàrr-chunntas - Bàrdachd Shomhairle MhicGill-Eain: an saoghal nàdarrach.

Tha Somhairle MacGill-Eain a' leigeil fios gu bheil an saoghal nàdarrach glè chudromach sa bhàrdachd aige. Tha e a' toirt iomradh air Eilean Ratharsair agus an caochladh mòr de sheallaidhean a tha ann. Tha a' choille, le beithe, calltainn, feàrna, is eile, cho mìorbhaileach, agus am muir is na sgeirean cho tarraingeach. Tha e a' bruidhinn mun Eilean Sgitheanach is an Cuiltheann - an spiorad Sgitheanach le chuid shamhlaidhean is ìomhaighean. Tha iad seo gu math follaiseach sa bhàrdachd aige.

Tha eachdraidh an eilein a' gabhail a-steach, air dòigh, eachdraidh a' chinne-daonna; eachdraidh nan daoine on tàinig e. Tha mòran atharrachaidhean air a thighinn air an t-seann nòs. Chithear seo san dàn 'Hallaig'.

Seòrsa - Fiosrachadh

Àireamh a' Chlàir Thùsail - SA1982.154