Clann Illeathain a' toirt dìoghaltas air Mac a' Phì Cholbhas...

Clann Illeathain a' toirt dìoghaltas air Mac a' Phì Cholbhasa agus ga chur gu bàs ann an uamh.

Bha Clann Illeathain daonnan a' toirt ionnsaigh air Colbhasa. Theich Mac a' Phì le gille agus cù dubh ach thug iad droch ghiollachd air a' bhean aige. Thuirt e ris a' ghille gum b' fheàrr dha tilleadh airson a cuideachadh. Thuirt an gille gun tilleadh ach nach rachadh gnothaichean gu math do Mhac a' Phì nam fàgadh e e. Chaidh Mac a' Phì agus an cù dubh aige am falach ann an uamh aig a' chladach. Bha e fhèin aig aon cheann den uamh agus an cù dubh aig a' cheann eile airson Clann Illeathain a chumail a-muigh, ach rinn iadsan toll am mullach na h-uamha agus fhuair iad Mac a' Phì is chuir iad gu bàs e. Theich am buidealair a bha còmhla ris agus shnàmh e a-mach sa mhuir. Chuir iad saighead na dhruim ach chùm e air agus fhuair e teicheadh gu Diùra.

MacPhee; MacLean

Siorrachd - Siorrachd Earra-Ghaidheal