Ainmean-àite Ghriomasaigh, Uibhist a Tuath.

Ceann-latha 27 July 1972

Cunntas mionaideach mu ainmean-àite Ghriomasaigh, Uibhist a Tuath. Tha na fiosraichean a' cur ris na h-ainmean a tha air Map OS na sgìre. Tha iad a' toirt iomradh air Màs Ghriomasaigh agus air truinnsichean a bhiodh a' cumail an làin bhàrr an fhearainn. Am measg na tha iad ag ainmeachadh, tha eileanan beaga mu Ghriomasaigh, lochan, bàigh, geàrraidhean, tobraichean, fuarain, dùin, laimrigean, cuidheachan, caolais, sgeirean, Teampall Mhìcheil agus na ceallan.

Tha iad cuideachd ag innse mu bhàthaidhean, an t-àm a bha na Ceallan aig Fear Bhoighreigh, iasgach chudag le soll is tàbh, eachdraidh mu Theampall Mhìcheil agus beagan eachdraidh mun Phrionnsa Teàrlach a bhith ann an Griomasaigh nuair a bha e a' teicheadh.

Paraiste - Uibhist a Tuath

Eilean - Griomsaigh