Ainmean-àite Ghriomasaigh, Uibhist a Tuath.

Tiotal a' Chlàir - Ainmean-àite Ghriomasaigh, Uibhist a Tuath.
Fiosraichean - Lachlann Moireasdan; Pàdruig Moireasdan
Luchd-clàraidh - Dòmhnall Eairdsidh Dòmhnallach; Iain Friseal

Geàrr-chunntas - Ainmean-àite Ghriomasaigh, Uibhist a Tuath.

Cunntas mionaideach mu ainmean-àite Ghriomasaigh, Uibhist a Tuath. Tha na fiosraichean a' cur ris na h-ainmean a tha air Map OS na sgìre. Tha iad a' toirt iomradh air Màs Ghriomasaigh agus air truinnsichean a bhiodh a' cumail an làin bhàrr an fhearainn. Am measg na tha iad ag ainmeachadh, tha eileanan beaga mu Ghriomasaigh, lochan, bàigh, geàrraidhean, tobraichean, fuarain, dùin, laimrigean, cuidheachan, caolais, sgeirean, Teampall Mhìcheil agus na ceallan.

Tha iad cuideachd ag innse mu bhàthaidhean, an t-àm a bha na Ceallan aig Fear Bhoighreigh, iasgach chudag le soll is tàbh, eachdraidh mu Theampall Mhìcheil agus beagan eachdraidh mun Phrionnsa Teàrlach a bhith ann an Griomasaigh nuair a bha e a' teicheadh.

Seòrsa - Fiosrachadh, Eile

Àireamh an Teip Thùsail - PN1972.030