Naidheachd èibhinn mu gheamair a dh'fheuch ri losgadh air ma...

Summary

A humorous anecdote about a gamekeeper trying to shoot a fox, but hitting one of his own pigs by accident.

Transcription

Calum MacIllEathain: Bha sibh ag ràdh gun robh madadh-ruadh, gun robh e ga shlìogadh fhèin latha? Bha sibh ag ràdh gun robh madadh-ruadh ga shlìogadh fhèin latha? Ò tha sin math.

Aonghas MacIllFhialain: Bha am madadh-ruadh a bha seo bha e ga shaoilsinn fhèin fuathasach brèagha 's bha e na shuidhe air gnoban ga imlich fhèin, 's cò bha ga choimhead ach an gamekeeper. Agus thòisich e seo air slìobadh uchd.

"Ah," ars esan, "nach math an sgaladh peilear," ars esan, "air an uchd bhrèagha gheal a tha sin," ars esan.

Ach anns an àm thàinig am peilear 's chaidh e tro muc aige.

"Obh, obh, obh," ars esan. "B' e seo an t-àite truagh," ars esan, "nach fhaod duine fìor no fanaid a ràdh," ars esan.