Facail a' buntainn ri bàthaichean.

Words relating to barns.

Parish - Harris

Island - Berneray

Transcription

Iain Peatarsan: Tha sibh a-nist, a Cheit, a' dol a dh'innse dhuinn mu na fosglaidhean a bh' air na bàthchannan.

Ceit Dix: Bha. Bha a' bhàthach againne, mar a bha i an uair sin, bha àite ann airson nan cearcan a bhith a' dol a-mach 's a-staigh, 's bhiodh e air a dhùnadh mar gum bitheadh le fiodh, gus nach biodh ann dìreach ach àite anns an deigheadh cearc a-mach 's a-staigh, agus 's e feadan a bh' aca air a sin. Agus bha a-nis an guitear ann airson a' chruidh co-dhiù. Agus bha àite eile ann ris an canadh iad diathadh. Bha sin a' dùnadh 's a' fosgladh nuair a bhiodh tu a' cath sguaban chun a' chruidh. Bhiodh tu a' fosgladh... a' cur an diathadh anns an toll agus ga thoir às, agus 's e diathadh a theireadh iad ris a sin.