Boireannach aig an robh comas os-nàdarrach air fear a chumai...

A woman prevented MacPhee from sailing by supernatural means.

A Colonsay woman prevented MacPhee from sailing by supernatural means, using a clew of wool. His dog caught her and MacPhee was able to cut her rope. The dog came ashore at Port na Feamainn with her hand in its mouth.

MacPhee

Transcription

Janet Shaw: ...ann an seo, tè à Colbhasa. Agus bha ise glè fhileanta timcheall air. Chan eil fhios agamsa co-dhiù a bha e fìor, ach nach robh iad ag ràdh gun robh mar gum biodh ceairsle de shnàth aice 's nuair a rachadh Mac a' Phì an seo - 's e Mac a' Phì nan Coin Dubha - agus a h-uile uair a bheireadh e snàmh air falbh, bha stoirm ag èireachd 's cha robh e a' faotainn falbh.

Uill, tha coltas ann gun d' fhuair esan... gun do gheàrr e an ròpa no... 's fhuair an cù grèim air a' chailleach. 'S e sin a bh' ann. 'S gheàrr esan an ròpa nuair a... nuair a fhuair an cù grèim air a' chailleach. Agus thàinig e gu tìr ann am port a their iad Port na Feamainn ris ann an Colbhasa, agus làmh na caillich aige na bheul. Chuir sin stad air Cailleach Bheinn an Òir.