Òran Chlann Ghriogair

Ceann-latha 22 November 1953

Geàrr-chunntas

Tha am fiosraiche ag innse mar a fhuair sianar de Chlann Ghriogair cuid oidhche aig cailleach nuair a bha an ruaig orra. Chaidh na Griogaraich am falach agus ghabh a' chailleach òran mun deidhinn nuair a thàinig an tòir, ag ràdh gun robh iad air falbh. Aig an toiseach tha i a' bruidhinn ris an tòir, a' faighneachd a bheil sgeul air na Griogaraich 's ag innse mar a chunnaic i iad. Bha Griogar Mòr Ruadh ann. Tha an t-òran an uair sin a' bruidhinn air suaicheantas nan Griogarach 's a' toirt comhairle dhaibh a bhith faiceallach air eagal 's gun tèid an cur an grèim.

Notaichean a' Chlàir

Eleven couplets sung. This may be the text for two separate Clan Gregor songs. The first three couplets belong to the song 'Tha mi am Bothan nam Ònrachd', associated with the Loch Lomond MacGregors. The rest belong to the song 'Saighdean Ghlinn Lìobhann', associated with the Perthshire MacGregors.

'Bho Chluaidh gu Calasraid' (Newton)
'Gàir nan Clàrsach' (Ó Baoill)